30 Sep Waarom trekken deuren krom?

Waarom trekken deuren krom?

Categorie: Blog

Het grootste probleem zijn vaak klemmende sloten of tocht.

Wisselend klimaat van invloed op hout

Hout is een natuur product en dat werkt, op deze werking hebben we weinig invloed omdat we in Nederland een wisselend klimaat hebben. Bij koud weer hebben we vochtige lucht waardoor de deur vocht kan opnemen en dus het hout kan gaan werken.

Bij warm kan het zijn dat de zon op de deur staat. Donkergekleurde deuren worden dan ook nog eens warm t.o.v. witte, lichte of geschilderde deuren. Doordat deuren warm worden treed ook hier werking op.

Kans op krom trekken van de deur

Tegenwoordig zie je veel deuren vervaardigd uit multiplex met hierin een raamsparing of groeven. Deze kan men ook met 2 aluminium platen erin. Dit zorgt ervoor dat de kans op kromtrekken minder wordt. Een 3 punt sluiting kan weerstand bieden maar niet het krom trekken tegen gaan. Ook komt het voor dat de deur niet goed sluit door het kromtrekken en dat merk je sneller bij 3 punt sluitingen.

Je moet geluk hebben met het hout t.b.v. de deur. Te denken valt aan warrige of rechte draad, ook wel kwartiers of dosser draad genoemd en aan de houtsoort.

Oplossingen

Er zijn verschillende methodes om een kromme deur weer werkend te krijgen. Hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen en hebt u voor relatief weinig kosten weer een soepel werkende deur.

Aarzel niet en bel of mail ons! Wij kunnen altijd bij u komen kijken.

Neem gerust contact met ons op