09 Okt Lood plaatsen

Lood plaatsen

Categorie: Blog

1. Lood door en door zetten

Lood door en door is de beste optie en ook het enige wat men toepast of toe dient te passen in nieuwbouw en/of aanbouw. Dit is de enige optie om er 100% zeker van te zijn dat je geen water of vocht richting de onderliggende muur krijgt. Men zet het lood namelijk ongeveer 90 cm achter de binnenkant van het buitenblad omhoog, waarna men het lood voldoende laat overlappen en op de juiste manier omvouwt. Hierdoor dringt er geen water tussen de naden. Om dit in een renovatie stadium te doen is veel werk aangezien er 2 lagen stenen weggekapt dient te worden om dit goed te kunnen realiseren.

Bij een overkapping en/of carport maakt het niet uit als er water naar de onderliggende muur komt. Hier past men dan de 2e en 3e optie toe.

2. Lood inslijpen

Hierbij slijpt men de voeg volledig weg op de slijpschijf, dikte ongeveer 5 cm en klop je hier lood in die achter is omgevouwen. Met lood klemmen of propjes zet je dit vast en kit of voeg je de voeg vervolgens dicht.

3. Lood knel profiel

Dit is de makkelijkste en goedkoopste optie. Het profiel is gemaakt van aluminium, maar er is ook kunststof te verkrijgen. Het profiel wordt binnen de dakbedekking geboord en vervolgens afgekit. Zo creëer je een waterdichte aansluiting.

Als je water naar de onderliggende muur mag hebben, kunnen alleen de laatstgenoemde twee opties toegepast worden.

Neem gerust contact met ons op