11 Dec Onderhoud deuren

Onderhoud deuren

Categorie: Blog

deuren/ramen na te lopen en de draaiende delen te smeren. Ook moet men zorgen dat deuren altijd sluiten zonder hier een kracht op te moeten uitoefenen. Dit kan men het beste doen met GT7 kruipolie. Deze olie reinigt, smeert en maakt de deuren vochtvrij. Ook de WD40 kruipolie kan gebruikt worden, echter heeft deze niet alle kwaliteiten van de GT7

Waar moet je op letten?

Zorg er voor dat u niet knoeit op onderliggende hardstenen dorpels, want dit kan vlekken veroorzaken die vervolgens aftekenen in het hardsteen. Mocht dit toch gebeuren, spuit dan het gehele oppervlakte in zodat de hardsteen er egaal en als nieuw uit ziet. Hierdoor voorkom je dat het erger wordt en dat er onderdelen vervangen dienen te worden doordat ze geforceerd of afgebroken zijn door slecht onderhoud / afstelling hiervan. Helaas komt het ook voor dat we niet anders kunnen dan er een stuk af moeten schaven of zagen. In dit geval moet er een schilder komen. Wij gronden echter wel al de bijgewerkte delen voor u. Echter controle is beter dan alles te moeten laten schilderen.

Ook willen we u er op attenderen dat u moet uitkijken voor sleutels wanneer u zojuist alles hebt gesmeerd. Ze bevatten namelijk veel vetten en oliën.

Behandeling                                                  

Scharnieren, espagnoletten, (smeer)sloten en cilinders nooit behandelen met vet of olie maar met WD40 en/of GT7 en/of slot spray, de levensduur van uw slot wordt hier mee verlengd en het voorkomt afbreken van sleutels.

Voor elektrische/elektronische sloten gebruikt u een cilinderspray op een niet elektriciteit – geleidende basis.

Deurbeslag is meestal van hoogwaardig kwaliteit , alleen schoonhouden met water en zeep voldoet, gebruik nooit schurende en/of bijtende middelen.

Het niet dichtvallen van het slot in de sluitplaat, kan nog wel eens verholpen worden door een klein beetje uit het sluitplaatje te veilen of iets uit de opening schuin weg te steken. Bij voordeuren met een 3puntssluiting zit hier meestal een inbus op, welke in conische staat gecentreerd is en daardoor dus is bij te stellen.

Langskomen

Ook kunnen we natuurlijk bij u langs komen om alles te controleren en waar nodig af te stellen. De kosten hiervan vallen mee doordat wij een minimaal tarief berekenen en een uurtarief voor de daarop volgende uren. De reistijd is bij de prijs inbegrepen. Hebt u interesse hierin, neem dan contact met ons op!

 

Neem gerust contact met ons op