30 Maa Wat is plastisol?

Wat is plastisol?

Categorie: Blog

Plastisol gevelbekleding voor uw woning of bedrijfspand

Houten onderdelen van gebouwen zijn erg onderhoudsgevoelig. Met plastisol coating bewerkt staalplaatmateriaal zoals wij deze toepassen kunnen dezelfde esthetische eigenschappen bereikt worden, zonder terugkerend onderhoud. Om deze reden wint plastisol gevelbedekking al jaren terrein in de woning- en kantoorbouw branche.

Bijna alle houten delen van gevels en daken kunnen vervangen worden met weerbestendige plastisol platen. Denk bijvoorbeeld aan:  houten dakranden, boeiboorden, gootbekleding, topgevels, wangen van dakkapellen, afdekkappen en andere zichtbare details.

7 redenen om voor een coating met PVC te kiezen

1.     Geen terugkerend onderhoud meer;

2.     Snel en in elke mogelijke vorm te plaatsen (geen standaard maten!);

3.     Enorm veel kleuren, zelfs voor bevestigingsschroeven. Er is daarom altijd een kleur die past bij de uitstraling van uw huis;

4.     Hoogwaardige strakke uitstraling;

5.     Kleurvast en weerbestendig;

6.     Kan gelijmd worden door blinde bevestiging;

7.     Naadloos te plaatsen enkel een wisselnaad mogelijk.

 

Kortere bouwtijd en kwaliteit

Met PVC-plastisol coating behandeld staal is lichtgewicht en kan in de fabriek worden klaargemaakt op maat (prefab). De snelheid en nauwkeurigheid van de bouw vermindert de kans op constructiefouten en zorgt daarnaast voor een veel kortere bouwtijd. Ook zorgt staalbouw met plastisol platen voor weinig overlast.

Het feit, dat dit materiaal volledig recyclebaar is, zorgt er mede voor, dat onze producten moeiteloos passen in elk duurzaam bouwproces.

·         Milieuvriendelijk en 100% recyclebaar;

·         Onderhoudsvrij en dus nooit meer schilderen;

·         Duurzaam en een hoogwaardige uitstraling;

·         Stijlvol met een groot kleurenassortiment;

·         Betaalbaar en een lange levensduur;

·         15 jaar productgarantie;

·         Kleurvast en UV-bestendig.

Plastisol zetwerk is een schitterend product en een geweldige uitkomst. Deze materialen zijn waterdicht, terwijl het hout kan blijven ademen. Het is snel en zonder breek- of sloopwerk te monteren en bovendien ook nog eens onderhoudsarm. Dit maakt duur schilderwerk overbodig. Verontreinigingen op het materiaal kan men er met een zachte spons en een huishoudschoonmaakmiddel gemakkelijk van afwassen en daarna afspoelen met schoon water. Met de diversen bevestigingsmogelijkheden, zoals verlijmen, schroeven en nagelen, is Plastisol zetwerk de ideale oplossing en wordt een bijzonder fraai eindresultaat behaald.

 

Neem gerust contact met ons op