11 Apr Prefab dakkapel

Prefab dakkapel

Categorie: Blog

Prefab dakkapel

Wat is een prefab dakkapel?

Voor een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in onze werkplaats vervaardigd.  Denk daarbij aan onderdelen zoals de zijwangen, het kozijn en het dak.  Voor de kozijnen kunnen we hout, kunststof  en aluminium leveren. Onze voorkeur gaat uit naar kunststof want hierdoor heb je geen onderhoud en het is een stuk goedkoper dan aluminium. Het dakopbouw wordt dan direct geïsoleerd van de binnen kant uit en waterdicht gemaakt met EPDM folie deze wordt erop gelijmd en gaat 40 jaar mee.

Voordeliger door productie

Een prefab dakkapel is voordeliger dan bijvoorbeeld een traditioneel geplaatst exemplaar zegt men. Wij zijn het hier deels mee eens. In sommige gevallen kan men niet anders dan traditioneel bouwen. In een werkplaats zijn namelijk alle materialen en machines direct voorhanden. De productie is daarom erg efficiënt. Hierdoor profiteert u van een scherpe prijs. Een ander voordeel van productie inde  werkplaats is dat we een dakkapel meteen kunnen voorzien van een rolluik en dat de ramen er al in staan tijdens het plaatsen. Het vervaardigen van een dakkapel in een werkplaats is ook altijd mogelijk en weersinvloeden hebben dan ook geen invloed op de werken.

In 1 dag resultaat

Wilt u zo snel mogelijk van extra ruimte en licht genieten, dan is de prefab dakkapel een goede keuze. Het dakkapel staat in een dag  op uw dak. Dat komt doordat alle onderdelen vooraf gebouwd zijn. Wij hoeven hierdoor alleen nog maar het dak voor te bereiden en te zorgen voor een goede aansluiting met het dak en het maken van een raveel constructie zodat het dak constructie technische compleet is. U heeft dus snel resultaat. Daarnaast is de plaatsingstijd van de dakkapel ongeveer 6 tot 8 weken omdat wij een levertijd van 6 weken hebben op de kozijnen.

Weinig overlast

Door te kiezen voor een prefab dakkapel, heeft u weinig last van de verbouwing. Omdat de plaatsing zo snel gaat, is de verbouwing bijvoorbeeld veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Het gat in uw dak is binnen een paar uur weer dicht en alle rommel is aan het einde van de dag opgeruimd. U hoeft dus geen ander onderkomen te zoeken voor de nacht en de overlast voor u en u eventuele buren is minimaal.

Traditioneel gebouwd

Prefab dakkapellen zijn niet in alle gevallen mogelijk. Daken met een hellingshoek van minder dan 25 graden zijn bijvoorbeeld niet geschikt. Daarnaast is een constructie direct vanuit de dakgoot of een dakopbouw met een schuin dak niet mogelijk. U kunt in deze gevallen het beste kiezen voor een dakkapel die traditioneel ter plekke gebouwd wordt.

Kosten dakkapel

Sommige zeggen dan zoveel per meter ect. Maar ik zeg altijd ieder dakkapel heeft zo zijn eigen prijs verhouding. Denk b.v. aan:

·         Wel of geen rolluik?

·         Wel of geen horren?

·         Hout of onderhoudsvrije producten bijvoorbeeld volkern of rockpanel?

·         Wit of antraciet uitstaling?

·         Wat voor ramen?

·         Wel of niet binnen afgewerkt?

·         Stukadoor werk of MDF aftimmering?

Bij ons heeft u het voordeel dat wij een totaal prijs kunnen aanbieden. Wij maken en plaatsen niet alleen de dakkapel maar, als u wilt, kunnen wij ook de binnen aftimmering voorzien en de eventuele ruimte die u krijgt verbouwen.  Dit is wat ons onderscheid van de andere bedrijven.

Ook kunnen wij leveren en monteren van Velux dakkapellen of dak serres. Hier zitten voor- en nadelen aan, maar dit leggen wij u dan graag uit.

Prijs en kwaliteit is heel moeilijk voor sommige mensen om dit te zien en of te begrijpen. Wij hebben een paar details wat we belangrijk vinden bij een dakkapel dit is bijvoorbeeld:

Dat je langs de ramen links en rechts de ruimte moet hebben om bijvoorbeeld een koord te kunnen laten lopen van de gordijnen en niet dat je die vlak langs de scharnieren van het raam moet plaatsen.

Bovendien houden wij ook rekening met de plaats om raamdecoratie te hangen. De meeste dakkapellen zijn zo gebouwd dat er vervolgens geen ruimte voor is om raamdecoratie of een screen op te hangen. Dit zou dan alleen nog maar op het draaiend gedeelte gemonteerd kunnen worden. Erg vervelende situaties waar we over nagedacht hebben en wat we met u bespreken tijdens een offerte aanvraag.

Neem gerust contact met ons op