19 Mei systeem plafonds

systeem plafonds

Categorie: Blog >Wat is een systeem plafond?

>Een systeemplafond is een verlaagd plafond dat bestaat uit een roosterwerk waarop plafondplaten van bepaalde standaardafmetingen worden gelegd. Door het roosterwerk ontstaat er een vrije ruimte tussen de bovenliggende vloer en het plafond. Deze ruimte wordt gebruikt voor de aanleg van elektriciteit, verwarming/ventilatie en riolering.

Het is een licht gewicht constructie en wordt pas een sterk geheel als het raster volledig gemonteerd is. Het raster dient altijd op trekken te staan. Dit betekend dat de hangers altijd gemonteerd worden dat deze richting 1 hoek leunen. Op deze manier wordt een plafond gecreëerd die mooi strak blijft hangen en niet kan schuiven. Rondom wordt altijd een zwarte schaduw lat geplaats zodat men hierop verder kan gaan met de kant profielen en vervolgens het raster. De systeemplafondplaten liggen los op het rooster en zijn eenvoudig omhoog te duwen, te verwijderen en weer terug te leggen.

Belangrijke eigenschappen systeemplafond

Het systeemplafond is een belangrijk onderdeel van iedere ruimte. Naast de akoestische, licht reflecterende en warmte-isolerende eigenschappen zijn de meeste plafondpanelen brandwerend of brandvertragend. Meestal worden dit soort plafonds toegepast in ziekenhuizen en kantoren, zodat alle elektra en afzuigingen in het plafond verwerkt kunnen worden en makkelijk toegankelijk is voor bijvoorbeeld onderhoud en oplossen van problemeOok bij een particulier kan dit perfect toegepast worden, denk bijvoorbeeld aan garages, kelders of zolders waarbij men een hobby- of werkruimte wilt creëren..

Verschillende soorten platen en profielen

Er zijn verschillende combinaties van systeemplafondprofielen en platen. Denk hierbij aan afmetingen, kleuren , akoestiek, profiel, structuur enz. Zodat ieder plafond precies zo kan worden als dat u in gedachte hebt.

Neem gerust contact met ons op