23 Sep Dakkapel

Dakkapel

Categorie: Blog

Een dakkapel oftewel een prefab dakkapel is een zeer goede manier om ruimte te creeeren op je zolder of bovenverdieping. Men vraagt zich vaak af: "Mag ik een dakkapel plaatsen?" en "Hoe groot moet deze dan worden?"

Regels m.b.t. dakkapel plaatsen

De regels of je een dakkapel mag plaatsen, kunnen verschillen per gemeente en woonsituatie. Ruud Smolenaers Timmerwerken adviseert u dan ook om deze informatie te achterhalen via het omgevingsloket van u gemeente. Dit kunt u digitaal doen.

Meestal dient er een vergunning aangevraagd te worden als de dakkapel aan de voorzijde van de woning komt. Aan de achterzijde van de woning is, over het algemeen, de regel dat er een ruimte moet zijn van 500 mm van de linker- en rechterzijde van u buren en/of overstek en 500 mm voorbij u dakgoot en nokpannen.

Voordeel

Het grote voordeel van een prefab kapel is dat deze in 1 dag tijd geplaatst wordt en meteen is afgewerkt aan de buiten kant. Het nadeel is dat de meeste bedrijven deze niet afwerken aan de binnenzijde. Ruud Smolenaers Timmerwerken werkt de binnenzijde wel af. Tevens zorgen wij voor een paar goede details.

Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een insecten hor, zodat u het raam open kunt zetten zonder dat u last krijgt van vliegen, muggen en andere insecten.

Rolluik geleiders bij een prefab dakkapel komen niet in het zicht, deze werken wij af d.m.v. de 2 voorkanten die we aan de voorzijde over de geleider laten schieten, of indien 2 ramen de ruimte scheiden, ook het midden front over de geleiders laten gaan. Ook houden wij altijd rekening met de ruimte boven het kozijn. Er moet voor gezorgd worden er een vouwgordijn opgehangen kan worden en dat als dit gordijn omhoog is, het raam wel nog open kan. Langs de zijkanten van de ramen houden wij eveneens wat ruimte zodat deze afgewerkt kunnen worden. Bij deze afwerking zorgen wij ervoor dat de afwerking niet bijna tegen het scharnier van de raam komt. Dit is een veel gemaakte fout, maar Ruud Smolenaers Timmerwerken let hier op bij het ontwerpen van het prefab dakkapel, want wij hebben oog voor detail.  

Een prefab dakkapel casco opleveren is iets wat heel veel bedrijven aanbieden, maar zoals eerder gezegd Ruud Smolenaers Timmerwerken doet meer. Wij kunnen ook zorgen dat deze wordt afgetimmerd in de ruimte, daarmee wordt samen bekeken met u hoe we het aftimmeren en met welk materiaal. Sommige klanten willen de hele ruimte aanpakken door bijvoorbeeld alle plafonds en wanden meteen te laten stukadoren. Ruud Smolenaers Timmerwerken denkt graag met u mee en kijkt samen met u naar de mogelijkheden en het kostenplaatje.

Materiaal

U kunt kiezen tussen hout, aluminium of kunststof kozijnen. Laatstgenoemde is prijstechnisch het meest interessant en wordt ook het meeste toegepast.

De afwerking aan de buitenzijde is ook een prijstechnisch verhaal. Het mooiste vinden wij, persoonlijk, rockpanel met een kleine kleurcombinatie. Maar dit is per klant verschillend en ook afhankelijk van type huis en omgeving.

Volkern kan ook in diverse kleuren en kleur samenstellingen, geleverd worden maar een nadeel vinden de meesten dat er een naad te zien is tussen de 2 platen.  De grootste afmeting van een volkern plaat is 3050 mm, dus zal er in het midden een naadje te zien zijn.

Rockpanel daarin tegen mag naadloos verwerkt worden, waardoor de naad niet of nauwelijks opvalt. Dit zorgt voor een strakkere uitstraling maar is prijstechnisch gezien iets duurder. 

Kleuren

Veel mensen vinden het moeilijk om een kleur van de raamkozijnen te kiezen. Ruud Smolenaers Timmerwerken kan diversen combinaties bestellen. De goedkoopste is RAL9016, een kleine tint verschil met de bekende RAL 9010 kleur.

Wilt u, uw raamkozijnen b.v. in een antraciet kleur is dit, ongeveer 20% per zijde, duurder. U kunt er ook voor kiezen om b.v. wit aan de binnenkant en antraciet aan de buitenkant te nemen.

Levertijd

De levertijd van een dakkapel is ongeveer 8 weken na akkoord offerte. Bij akkoord offerte bestellen we meteen het kozijn, maar daar zit levertijd op. In de tussentijd bestellen we de overige materialen en maken de dakkapel zover als mogelijk klaar. Als laatste zetten we het raam erin en laten we het rolluik erin zetten. Ten slotte werken we de dakkapel af aan de voorzijde.  

Transport

Het transport van onze dakkapellen is verschillend en is afhankelijk van de afmetingen van het dakkapel. Kleinere dakkapellen vervoeren wij op onze aanhanger, voor grote dakkapellen schakelen we een hijskraan in.

 

Afhankelijk van materiaal, kleur(en), afmeting en opties zoals rolluik en/of insecten hor wordt de prefab dakkapel duurder of goedkoper.

Wij adviseren u hierin graag en zorgen ervoor dat u dakkapel met zorgt wordt uitgewerkt, geplaatst en opgeleverd.

Ruud Smolenaers Timmerwerken hoopt dat u veel informatie hebt verkregen van deze blog. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd bij ons terecht.http://www.timmerwerkenlimburg.nl/contactformulier

Neem gerust contact met ons op