project Amstenrade

Dit is een zeer uniek project met een apart verhaal. Dit project was een van de eerste projecten waar een echte uitdaging stond te wachten voor Timmerwerken Limburg, namelijk het bouwen van een carport en schutting, alleen vanuit een gesprek en uitleg van de klant. Vervolgens door middel van schetsen, foto’s en houtstalen de klant overtuigen van het geen wat hij ging krijgen. Daar kwam ook nog eens bij dat de oprit behoorlijk schuin was, zonder rechte kanten en variabele hoogtes in de tuin. Na goed over ieder detail nagedacht te hebben is Timmerwerken Limburg eraan begonnen. Toen ik dit project maakte was ik 24 jaar oud en ik ben nog steeds erg trots op het resultaat.

De palen zijn verzonken en gepoadercoat en het hout is allemaal van te voren gezuiverd en in-geolied zoals de leverancier van de olie dit had voorgeschreven. Er zit een UV beschermer in de olie verwerkt zodat het vergrijzingsproces langer uitgesteld kan worden. Western Red Cedar, het hout wat hier is toegepast, is een mooie houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse. Dit wil zeggen dat het kernhout na ongeveer 20 jaar in contact met de grond nog steeds in goede conditie is.

Ook zijn we zeer blij met onze toeleverancier die met ons mee dacht over hoe we de ronde palen gingen koppelen met de houten planken. De planken zijn speciaal voor ons gemaakt en het was van te voren dus goed uittellen wat er nodig was. Niet te veel maar zeker ook niet te weinig omdat de prijs aan de hoge kant was. Dit project is in 2 weken afgerond, met straat- sloop en timmerwerk meegerekend. Dus ook voor dit soort projecten draaien we onze hand niet voor om.

 

Recente berichten

Neem gerust contact met ons op